Hva er BDSM?

BDSM er en tredelt forkortelse for det som tidligere har blitt kalt sadomasochisme, forkortet til SM. BDSM består av disse tre forkortelsene:

BD - Bondage og disiplin. Bondage dekker alt som har med restriksjonsleker og bevegelseshemming, mens disiplin går ut på oppdragelse, grensesetting og irettesettelse.

DS - Dominans og underkastelse (av engelsk: submission). Det å dominere eller underkaste seg partneren.

SM - Sadisme og Masochisme. Nytelse ved å gi eller motta smerte.

BDSM er et avtalt maktrollespill mellom samtykkende parter, og kan inneholde alt fra uskyldige ting som kloring, lugging og biting, til mer avanserte aktiviteter som pisking, nåler eller strøm. Selv om BDSM kan se voldsomt ut fra utsiden, og noen aktiviteter kan utforske grensene til de involverte, er BDSM mer enn noe annet et trygt og positivt samspill.

Fokuset på sikkerhet er ekstremt viktig i BDSM, og SSS er et begrep de fleste BDSMere støtter opp under. SSS står for:

Sikker - Aktiviteter skal så langt det er mulig utføres uten risiko for helsemessig skade.

Sunn - Deltakerne i aktiviteter skal være mentalt aktsomme og ikke påvirket av stoffer i slik grad at de ikke vet hva de gjør.

Samtykkende - All aktivitet skal skje med gjensidig samtykke.

Noen BDSMere mener at SSS ikke tar høyde for at BDSM ikke kan være 100% trygt i alle tilfeller, og benytter heller forkortelsen RACK, som står for Risk Aware Consensual Kink. Med det menes at man skal være oppmerksom på risikoen i de handlingene man utfører, og at alt likevel skal skje med samtykke.

Hvis du fortsatt synes BDSM er litt sært, tenk over hvor vanlig det kanskje(?) er å ha et par håndjern i nattbordskuffen! Du behøver ikke å være skinnkledd og se ut som lederen av den lokale MC-klubben for å være BDSMer. Egentlig trenger du ikke mer enn det tauet du har i garasjen (pass på at det er rent!) og en skospade fra Ikea. eller en stekespade… eller bare håndflata. Fantasien er alt som setter grenser.

Uansett om du er en BDSMer i hjerte og sjel, eller bare har fantasert om å binde fast, eller bli bundet fast av mannen, kona eller kjæresten en gang eller to og funnet ut at dette er noe du vil vite mer om så er du hjertelig velkommen i Chains.